Belföld

Lement két indiai atléta a gödöllői játszótérre, arab emberkereskedőket vizionáltak a szülők

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 14:51

Pedig az egyik kismama rájuk is szólt, hogy „héhé, no no!”.

Futótűzként terjedt el a magyar közösségi oldalakon egy gödöllői nő riadt bejegyzése, amiben arra panaszkodik, hogy két fiatal, nem magyarul beszélő férfi fotózgat a főtéri játszótéren, és nemcsak magukat, hanem sejtése szerint az anyukákat és a gyerekeket is fényképezik, írja a Telex.

A lap szerint a nő egy zárt csoportba írt egy bejegyzést arról, hogy két 18-25 év körüli srác fotózgat a kisgyerekek között a főtéri játszótéren.

„A fiatalok nemcsak magukról, hanem a gyerekekről is csináltak képeket, és nem magyarul beszéltek”, írta. Másnap is kiment a játszóra, a két srác megint ott volt: hangosan köszöntek a kislányának, integettek, és le is fotózták őket. „Ekkor rájuk üvöltöttem, hogy HÉHÉ NONO!” – idézte fel a kismama, aki végül értesítette a rendőrséget. A bejegyzés azonnal virális lett a Facebookon, a Telex szerint ilyen kommentek születtek:

  • „Ők arab emberkereskedők, a rendőrség semmit nem ér!”
  • „Gyermekrablók. Megrendelésre csinálják, gondolom.”
  • „Ha ez az én gyermekemmel történik, én biztos kifilézem mind a kettőt. Ui egy apuka”
  • „Patkány fidesz betelepíti a legális migránsokat.”

Egész addig tartott a pánikhangulat, amíg a gödöllői főtéri szálloda sales managere hozzá nem szólt a bejegyzéshez, miszerint

a két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai vb-re, olimpiai és világbajnokok. A légynek sem ártanak és nagyon kedvesek.

Gödöllő polgármestere, Gémesi György elmondta: az atlétikai világbajnokságra készülő sportolók laknak a főtéri szállodában, ők mentek ki a térre fotózni. A főtér egyébként be van kamerázva, nem történt semmi atrocitás, a polgármester szerint egyszerűen túlreagálták az esetet.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#atlétika vb#india#sportoló#atléta#gödöllő#játszótér#szülők#helyi csoport#fotózás

Címlapról ajánljuk