Belföld

A mentőszolgálatot zavarja a biciklisáv, pedig a főváros szerint korábban parkoló autók voltak ott

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 21:49

A főpolgármester kabinetfőnöke reméli, hogy nem akarják politikai kampányba belerángatni a mentőket.

Facebook-oldalán panaszkodik az Országos Mentőszolgálat arra, hogy a Budapesten újonnan kialakított biciklisávok megnehezítik a mentőautók közlekedését. Szerintük a buszsávokból kialakított kerékpárutak keskenyek ahhoz, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajtuk, az oszlopok pedig a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.


Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke ugyancsak a Facebookon reagált. Azt írja: korábban parkolósáv volt ott, ahol a mentők szerint bosszúságot okozó kerékpársáv húzódik, vagyis parkoló autók foglalták el a helyet állandóan.

Úgy látszik, az Országos Mentőszolgálat kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen

– írta a kabinetfőnök, hozzátéve: reméli, hogy a mentőket senki nem akarja belerángatni a kampányba, még akkor sem, ha Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt.

Mindehhez Balogh Samu azt is hozzátette: megkérte kollégáit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a mentőszolgálattal, hogy megoldást találjanak az esetlegesen felmerülő problémákra.

 

#Belföld#országos mentőszolgálat#budapest#kerékpársáv

Címlapról ajánljuk