Belföld

L. Simon László örül Tucker Carlson és társai hazai látogatásainak, de jó magyar filmekre és regényekre vágyik

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 6. 10:33

A Fidesz kultúrpolitikusa szerint olyan művek kellenek, amelyekből a mai fiatalok megértik, hogy nagyszerű dolog magyarnak lenni.

„Most már a művészeken a sor! Jó filmek, jó regények, értékes színdarabok, csodás új zeneművek kellenek!” – jelenti ki  L. Simon László, a Fidesz kultúrpolitikusa a Mandineren megjelent írásában.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója szerint „nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy mind az emlékezetpolitikában, mind a művészeti intézményrendszer tartalommal való megtöltésében látványosak az adósságaink”.

A Fidesz kultúrpolitikus el is mondja, mi lenne az általa kívánatosnak vélt tartalom:

„Jó filmek, jó regények, értékes színdarabok, csodás új zeneművek kellenek. Ezek ugyanis egészen máshogy és más közegben hatnak, mint a politikai agytrösztök produktumai. Örülök, hogy Tucker Carlson és egy sor neokonzervatív amerikai szakértő és tanácsadó jár nálunk, ám az ő jelenlétük nem pótolja a friss és sokakat megszólító magyar művek megszületését vagy népszerűsítését.”

L. Simon szerint „nem elegendő a politikának utánpótlást nyújtó versenyistállókat létrehozni, hanem még inkább segíteni kell az új és nagyszerű művek megszületését. Olyanokét, amelyek a mai fiataloknak az ő nyelvükön és indirekt mondják el: nagyszerű dolog magyarnak lenni”.

Mint arról beszámoltunk, a Rákay Philip-féle, 4,7 milliárd forint közpénzből készülő Petőfi-film 2024-ben kerül a mozikba. A kormánypárti vlogger az egyik producere és társírója a minden idők legdrágább magyar filmjeként elhíresült produkciónak. Schilling Árpád rendező szerint ennyi pénzből 10 normál költségvetésű film készülhetne el.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#l. simon lászló#rákay philip#NER#Kultúra

Címlapról ajánljuk