Belföld

Karácsony Gergely az 506 milliós kampánytámogatásról: Az anonim adománygyűjtés jogszerű eszközével éltünk

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 15:06

Ha tudná, se mondaná meg, kik voltak az anonim támogatók.

„Az anonim adománygyűjtés jogszerű eszközével éltünk, ennek megfelelően az adományozók anonimak” – mondta Karácsony Gergely a Telexnek arról az 506 millió forintos támogatásról, amelyet az előválasztási mozgalma kapott elsősorban euróban és dollárban. 

Mint arról beszámoltunk, a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult a Fidesz Karácsony Gergely kampánytámogatásai miatt. A kormánypárt szerint a pénzmosás gyanúját is felveti, hogy az eredetileg a kampányra kapott adományok nagy részét az országgyűlési választás után, euróban fizették be. A tranzakciókról egy nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésben írtak. A főpolgármester korábban közösségi oldalán úgy reagált: nem kaptak külföldről adományt, és mindenben megfeleltek a jogszabályoknak.

Karácsony a Telexnek azt mondta, nem tudja, de nem is akarja megmondani, honnan érkeztek ezek a támogatások, mert a támogatók anonimak. 

Ez a kampány a magyar politikatörténet legrészletesebben vizsgált kampánya lesz

– tette hozzá.

A főpolgármester megjegyezte, hogy nagyon szívesen látna hasonló feltárást arról, hogy a Megafon vagy a Mediaworks finanszírozása hogyan néz ki. 

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

#Belföld#karácsony gergely#támogatás#kampány#kampánypénz#Választás 2022#előválasztás#ellenzék

Címlapról ajánljuk