Belföld

Hadházy Ákos feljelentését elutasították, de megmutatta, mit rögzítettek a kamerák a kordonbontásnál

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 4. 9:01

A politikus feljelentést tett az áprilisi kordonbontás idején történt rendőri intézkedés miatt, de az ügyészség elutasította az indítványát. Megmutatta viszont, hogy mit rögzítettek a rendőrség kamerái. 

„Az ügyészség szerint minden rendben volt azzal, hogy a rendőrök először fojtófogással a földre vittek, majd a tüntetőktől távolabb vonszoltak, körülálltak, hogy kívülről ne látszódjon, mit csinálnak velem: kicsavarták a kezem, a falnak szorítottak, aztán a földre fektetve percekig a vesémen térdepeltek. Szégyellem, de panaszkodtam közben, amin csak röhögtek” – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az áprilisi kordonbontás idején történt rendőri intézkedésről.

A Momentum és Hadházy Ákos április 8-án Orbán Viktor munkahelye, a Karmelita kolostor előtt demonstrált, és elbontották a kordonokat. A történtek azonban jobban elfajultak a szokásosnál, a rendőrökkel való dulakodás közben Hadházy a földre került és megsérült az arca. 


Hadházy Ákos az eljárás miatt feljelentést tett, de ezt a mostani posztja szerint elutasították. 

Hozzájutott viszont ahhoz a felvételhez, amelyet a rendőrség készített az eset során. Állítása szerint 

  • az „egyik piros sipkás vitéz azt kiabálja”, hogy csak elbotlott a képviselő. 
  • „A kamerát időnként szándékosan elfordítják, hogy ne engem mutasson, ezeket a részeket igyekeztünk saját felvételekkel pótolni”.


A független országgyűlési képviselő szerint vannak kollaboráns ellenzéki politikusok, akik szerint semmi gond nincs Magyarországon, „és ez egy demokrácia”.

 „De ez a felvétel is megmutatja, hogy a demokráciából a diktatúrába vezető út egyirányú ösvény és ahogy nő az elégedetlenség, úgy fog a a kormány egyre keményebb megfélemlítő eszközöket használni ” – tette hozzá.

Nyitókép: RTL

#Belföld#hadházy ákos#rendőri intézkedés#kordonbontás#Karmelita

Címlapról ajánljuk