Belföld

Amfetamint fogyasztott, majd behajtott a rendőrségre egy magyar férfi

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 11:09

Tanácsért fordult a rendőrökhöz. 

A Győri Járási Ügyészség kábítószer birtoklással és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel is megvádolt egy férfit, aki amfetamin fogyasztását követően autóba ült, és elment a rendőrségre, írja az Ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a 40-es éveiben járó férfi 2021 őszén ideges volt egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért amfetamintartalmú kábítószert fogyasztott, majd a videó hitelességének feltárása céljából, tanácsért a rendőrségre ment.

A férfi a rendőrkapitánysághoz érve először kiszállt az autójából, majd visszaült oda, végül beparkolt az épület udvarára. Amikor rendőrök léptek oda hozzá, a férfi zavarttá és agresszívvá vált velük szemben, ezért vér- és vizeletminta-vételre előállították.

Az ügyészség először feltételes felfüggesztésről döntött annak érdekében, hogy a férfi legalább hat hónapig drogrehabilitáción vegyen részt. A férfi azonban nem tett eleget a kötelezettségének, ezért az ügyészség bódult járművezetés mellett kábítószer-birtoklás miatt is vádiratot nyújtott be vele szemben.

A férfit így a bíróság mindkét bűncselekmény miatt elmarasztalta, és vele szemben 200 ezer forint pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint 200 óra közérdekű munkát szabott ki.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#amfetamin#drog#rendőrség

Címlapról ajánljuk