Belföld

Büdös van Balatonvilágoson

rtl.hurtl.hu

2023. július 30. 14:14

Bizonyos széljárás esetén alig lehet meglenni a tó környékén.

Iszonyú büdös terjeng a Balatonnál, írja a Napi.hu egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva. A lap szerint Balatonvilágost hetek óta kellemetlen szagok árasztják el, egy helyi lakos már panaszt tett a Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóságnál az elviselhetetlen állapot miatt.

A környezetszennyezésről szóló bejelentés azért született meg, mert vélhetően egy nagy méretű gödörből, vagy annak közvetlen közeléből égett szemét bűzéhez hasonló gázok árasztják el Balatonvilágost hetek óta

– írják a Szeretlek Balatonaliga nevű népes Facebook-csoportban. Azt azonban sajnos egyelőre nem tudják, hol lehet ez a feltételezett gödör.

Azt is leírják, hogy akkor van a legbüdösebb, amikor a szél a balatoni település felé fúj észak-északkeleti irányba. Megfigyelték, hogy más a helyzet, amikor a szél más irányba fúj, nyugati, délnyugati széljárásnál inkább a 71-es főúton lehet érezni az erős és szúrós szagot.

A Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóság ígéret tettek a bűz eredtének kivizsgálására, szombat éjjel pedig már – egy újabb bejegyzés szerint – a tűzoltók is kivonultak, mert ismét nagyon büdös volt.

Nyitókép: Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Szigliget közelében 2023. július 6-án. Illusztráció; MTI / Varga György

#Belföld#balaton#nyaralás#büdös#szag

Címlapról ajánljuk