Belföld

A kistarcsai kórház bejárata előtt halt meg a 44 éves András, miután gyógyultan hazaengedték

rtl.hurtl.hu

2023. július 29. 9:55

Felállt a kerekesszékből, és anyjával épp be akartak szállni a taxiba, amikor hátratántorodott és összeesett. 

A kistarcsai  Flór Ferenc Kórház bejárata előtt halt meg egy 44 éves férfi, közvetlenül az után, hogy egy hét kórházi kezelést követően gyógyultnak nyilvánítva hazaengedték – írta a Blikk. A lapnak a férfi édesanyja, Ábrók Andrásné elmondta, hogy végig kellett néznie, ahogy fia, András meghal:  

Kerekesszékben hozták el a kijáratig, ott felállt belőle. Még mondtam neki, hogy vigyázzon a lépcsőn, aztán megérkezett a taxi, és épp be akartunk szállni, amikor hátratántorodott és összeesett.

A férfit megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta, és a kórház bejáratánál halt meg.

Az anya elmondása szerint autista fiát pszichés betegként kezelték, pedig nem az volt, és biztos benne, hogy „nem foglalkozott vele senki úgy, ahogy az állapota megkívánta volna.” A férfit április 14-én vitték be először mentővel a kórházba, miután rosszul lett, de hazaengedték, miután minden eredménye jó lett.

Pár nappal később újra bevitték, miután továbbra is fulladt, és szinte beszélni sem tudott. Ekkor fiát a pszichiátriára vitték – írta a Blikk.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint András halálát a tüdőverőér rögösödése okozta, de tágulásos szívizom-problémája is volt, amit hozzátartozói szerint az orvosoknak észre kellett volna venniük, és ennek megfelelően kellett volna kezelni a férfit – írta a lap. A kórház igazgatója a Blikknek elmondta, hogy kivizsgálták az esetet, de nem tártak fel az orvosok vagy az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát.

A család a rendőrségen is feljelentést tett.

Nyitókép: A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

#Belföld#kistarcsa#kórház#beteg#haláleset#bejárat

Címlapról ajánljuk