Belföld

Patkányok mászkálnak a Szent János Kórházban, fénykép is készült róluk

rtl.hurtl.hu

2023. július 28. 10:05

A szülészeten bukkantak fel a rágcsálók, a kórház jelezte, hogy a problémával a közbeszerzési főigazgatóság foglalkozik. 

Patkányokat fotóztak a Szent János Kórház szülészeti nőgyógyászati osztályán – írta a naphire.hu. A lap információi szerint a rágcsálók azóta szaporodtak el a kórházban, hogy a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át. A megüresedett helyiségekben azóta egyre több patkány bukkan fel. 

A kórház a lap érdeklődésére elmondta, hogy tudnak a problémáról, és azt jelezték is a a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak (KEF), ami július elsején vett át az intézmény műszaki üzemeltetési feladatait. Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője a naphire.hu-nak elmondta, hogy a KEF „a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket”.

A kormány márciusban döntött arról, hogy központilag látják el a kórházak ingatlanüzemeltetési feladatait a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon (KEF) keresztül. A KEF biztosítja az Országos Kórházi Főigazgatóság fenntartása alá tartozó fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények számára:

  • Őrzés-védelemre irányuló szolgáltatás,
  • Takarítási és egyéb higiénés szolgáltatás,
  • Műszaki üzemeltetés, karbantartás és az ezekkel összefüggő épületfelújítás,
  • Biztonságtechnikai berendezések üzemeltetése,
  • Létesítménygazdálkodáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások.

Nyitókép: Az Észak-budai Szent János Centrumkórház főbejárati épülete.  Fotó:MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Belföld#szent jános kórház#jános kórház#patkány#kef

Címlapról ajánljuk