Belföld

Nyakig a vízben: Novák Katalin testőri kísérettel úszta át a Balatont

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 6:40

A Blikk szúrta ki az elnökkel úszó testőröket.

Mint arról beszámoltunk, Novák Katalin is átúszta a Balatont a hétvégén, de nem akármiben: a köztársasági elnök (és férje) az egyik magyar profi sportolói ruházati márka egyedileg készíttetett, 100 ezer forintos modelljét viselte a Balaton-átúszáson.

A Blikknek más is feltűnt a köztársasági elnök által kiposztolt balatoni fotókon: „Novák Katalin a Facebook-oldalára tette fel a fotót, amelyen az indulás pillanata látszik, közvetlen mögötte a szakállas fiatalember a célba érkezést követően sem tágított mellőle” – írja a lap.

Mint írják, Novák Katalinnak többszörös biztosítás is kijárt: egy magas, kisportolt férfit és egy sportos nőt látott a Blikk munkatársa az induláskor, illetve a célba érkezéskor. Bár mindketten kerülték a feltűnést, láthatóan nem távolodtak el az elnöktől sem a vízben, sem a boglári parton.

„Lehet, hogy többen is voltak, de én két személyre felfigyeltem a kísérői közül. Egy magas, kisportolt, szakállas férfi közvetlenül utána ereszkedett a vízbe, majd másodpercekkel később egy fekete fürdőruhás, fiatal nő is melléjük ért. Kifelé jövet is ott álltak mindketten az államfő és a férje közvetlen közelében, szinte le sem lehetett őket hagyni a fotóról” – számolt be a Blikk fotósa.

„Az állandó védelem kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, tartózkodási helyének védelmére, közlekedési útvonalára, részvételével lebonyolított programok helyszínére, programja során egészségügyi ellátás biztosítására. A TEK folyamatosan gyűjti, elemzi-értékeli a védett személy veszélyeztetettségére vonatkozó adatokat és információkat. Az, hogy egy adott rendezvényen az államfő védelme kapcsán milyen biztonsági intézkedések születnek, a beszerzett és a feladat végrehajtása szempontjából jelentőséggel bíró információk, a fenyegetettség és az egyedi helyzet komplex mérlegelésének függvénye” – írta a lapnak a Terrorelhárítási Központ.

Nyitókép: Facebook / Novák Katalin

#Belföld#novák katalin#testőr#balaton

Címlapról ajánljuk