Belföld

Dzsudzsák Balázs cégét 370 millióért vette meg a győri egyetem

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 6:42

Az egyetem kuratóriumának tagja volt akkor Dzsudzsák Balázs jóbarátja, Szijjártó Péter külügyminiszter is. 

A győri Széchenyi István Egyetem 370 millió forintért vásárolta meg Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégeit – írta a 24.hu. A labdarúgó 2019-ben alapította négy társával a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t, amit tavasszal vásárolt meg az egyetem. A két cégből eddig egyszer sem tudtak osztalékot kivenni.

A két céggel az egyetem egy MR-vizsgálatokat végző magánrendelőt vett át, ahol elsősorban ortopéd- és baleseti sebészeti szakrendelés folyik – írta a 24.hu. Az egyetem a lapnak azzal indokolta a két cég megvételét, hogy az MR-vizsgálatokkal hozzájárulhatnak „a térség lakosságának egészségmegőrzéséhez”.

A 24.hu megemlítette, hogy Dzsudzsák Balázsék két cégének megvételét az egyetem kuratóriumának is jóvá kellett hagynia, és annak a tranzakció idején tagja volt a focista jóbarátja, Szijjártó Péter külügyminiszter is.

A tulajdonosváltás után mindkét cégnek a győri fideszes parlamenti képviselő, Simon Róbert Balázs felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett lett az ügyvezetője – írta a 24.hu.

Nyitókép: Szijjártó Péter átadja a bajnoki serleget a debreceni Dzsudzsák Balázsnak a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Belföld#dzsudzsák balázs#szijjártó péter#győr

Címlapról ajánljuk