Belföld

Karácsony: A vízzabáló akkumulátorgyárak miatt elindult a fejvakarás a kormányban

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 16:46

A főpolgármester szerint meg kell emelni a cégek vízdíját.

A vízdíjak miatt borult ki a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester, aki azzal nyitotta a bejegyzését, hogy egy liter, ásványvizeket megszégyenítő minőségű budapesti ivóvíz 0,22 forintba, vagyis 22 fillérbe került. 

„A jó minőségű, egészséges ivóvíz óriási kincs. De ezt a kincset sajnos valóban 22 fillérért kell adnunk. Nemcsak a lakosságnak, hanem például a gyógyszergyáraknak, a szállodáknak és az autómosóknak is” – írta Karácsony, majd hozzátette, hogy az állam a tíz éve változatlanul hagyott vízdíjakkal ezeket a cégeket támogatja, a köztulajdonban lévő vízműcégek kárára. 

És közben rohad szét a vízhálózat, van olyan magyar város, ahol az ivóvíz 40%-a egyszerűen elfolyik, állandóak a csőtörések, egyre több helyen nyaranta korlátozni kell a vízfelhasználást. Egyes számítások szerint országos szinten 3000 milliárd (!) beruházásra lenne szükség a hálózatban.

A józan ész és egyébként az Európai Uniós szabályozás is azt követelné meg, hogy a vízdíj fedezze nemcsak a szolgáltatás, de még a felújítások költségeit is, fogalmazott Karácsony, aki szerint a vízzabáló akkumulátorgyárak miatt elindult a fejvakarás a kormányban, hogy mégis kéne valamit csinálni. 

Mindenki tudja, hogy a cégek vízdíját emelni kéne, csak gondolom nincs elég bátorságuk ezt kimondani. Szóval segítek, ha már a lakájmédia úgyis a fővárost kiáltotta ki mumusnak ebben a témában: meg kell emelni a cégek vízdíját! Különben iszonyú károkat okozunk magunknak, és akkorra rohad szét a vízhálózatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz a vízre. A klímaváltozás és a tomboló aszályok idején.


Hozzászólna? 

Nyitókép: Karácsony Gergely

#Belföld#karácsony gergely#víz#akkumulátorgyár#vízdíj#budapest#főváros

Címlapról ajánljuk