Belföld

13 milliárdért szerződött a második negyedévben Balásy Gyula cégeivel az állam

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 10:34

Mindent vitt.

Az idei második negyedévben 13,1 milliárd forint összértékben 30 kommunikációs szerződést kötött a Rogán Antal tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal – írja a Media1.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent beszámoló alapján mind a harminc esetben Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. volt a nyertes ajánlattevő.

A legnagyobb összegű szerződést az MVM Csoport részére komplex kommunikációs, rendezvényszervezési feladatok ellátására kötötték 4,6 milliárd forintért. Ezután jön a Miniszterelnöki Kabinetiroda részére kormányzati kommunikációs feladatok ellátására megkötött 3,15 milliárdos szerződés – ez egyebek mellett a kormányzati plakát- és újsághirdetéseket takarja.

Az atlétikai világbajnokság kommunikációs feladatainak ellátására két ütemben szerződtek a második negyedében 1 milliárd, illetve 1,483 milliárd forintért. Ezeket egymilliárdosnál alacsonyabb összegű megbízások követik.

A Media1 szerint Balásy Gyula cégei több esetben jelezték, hogy a teljesítés során alvállalkozókat is bevonnak, de csak a rendezvényszervezés területén.

Mint korábban írtuk, Balásy Gyula cégeinek 2016 óta 450 milliárd forintos bevétele volt, amiből 44 milliárd forint az adózott nyereség. Ezt annak köszönheti, hogy a központosított állami kommunikációban monopóliumot élvez.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#Balásy Gyula#miniszterelnöki kabinetiroda#kommunikáció#közpénz

Címlapról ajánljuk