Kocsis Máté szerint Szijjártó Péter goromba dolgot tettA Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a szívére vette, amit a külügyminiszter mondott.
Belföld

Kocsis Máté szerint Szijjártó Péter goromba dolgot tett

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 10:32

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a szívére vette, amit a külügyminiszter mondott.

A Telex Tusnádfürdőn kapta kameravégre a Fidesz prominenseit, köztük Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét.

„Miután Törökország bejelentette, hogy támogatják Svédország csatlakozását a NATO-hoz, Szijjártó Péter kijelentette, hogy magyar oldalról már csak technikai kérdés a ratifikáció. Kocsis Máté frakcióvezető pedig ezen eléggé felhúzta magát” – véli a portál, majd magát Kocsist is sikerült megkérdezniük az ügyről.

Hát, én azt nem tartom jónak, hogy a miniszter úr technikai kérdésnek minősítette a magyar országgyűlés döntését. Azt én nem tartom egy szerencsés dolognak. A magyar országgyűlés a legfőbb népképviseleti szerv, a döntéseit szuverén módon hozza meg, szerintem elég goromba dolog egy kormánytagtól technikai kérdésnek minősíteni egy parlamenti döntést

– mondta kamerába a fideszes politikus.

Majd így folytatta: „Hozzáteszem, a frakció döntő hányada egyetért a svéd csatlakozás kérdésében. De ez nem válasz arra, amit kérdezett, hogy még mindig mi a probléma. A svéd félnél az általunk felkent delegáció nem érzi, hogy Svédország törekedne a jó viszony kialakítására, a rossz viszony rendezésére.”

 

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője  2022. november 17-én. Fotó: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#tusnádfürdő#tusványos#kocsis máté#szijjáró péter

Címlapról ajánljuk