Belföld

Tarlós István most az Indexnek fejtette ki, hogy Karácsony Gergely szerinte feminin

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 12:22

Ezek szerint fontosnak véli ezt a gondolatát.

Mint arról beszámoltunk, Tarlós István a múlt héten a Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte „Karácsony Gergő egy feminin alkat, akinek nem a polgármesterséget szabták a személyiségére”. A téma egyébként, amelynek apropóján a volt főpolgármester erre a véleményre jutott, az volt, hogy a főpolgármester szerint a kormány Budapest-ellenes politikája és a sokszorosára emelt szolidaritási adó miatt a főváros csődközelbe került. 

Tarlós István most az Indexnek ismételte meg múlt heti megállapítását. A személyes kapcsolatukra vonatkozó kérdésre így válaszolt:

Elvileg pozitív. (…) Most azt nyilatkozta, hogy nagyon becsületesnek tart, aki a városát is szereti, de „nagyon régimódi” vagyok. Ez bizonyos értelemben igaz, amire azt felelhetném, hogy Karácsony Gergely pedig szerintem feminin típusú férfi, mert ez is igaz.”

A volt főpolgármester az Index kérdésére ezek után kifejtette, miből következtet erre. Az interjúból azonban kiderül az is, mikor beszéltek utoljára:

A születésnapomon. Ő is felköszöntött engem, én is őt. Ma sem utáljuk egymást, noha nagyon eltérő személyiségek vagyunk, és a város vezetéséről is mást gondolunk. Én műszaki végzettségű vagyok, ő pedig szociológus

– jelentette ki Tarlós.

A volt főpolgármester arra is választ adott, vajon a feminin  sértő jelző-e az olvasatában?

„Miért, a régimódi sértő jelző? A „feminin” a mai világban, Karácsony politikai közösségében biztosan nem az. Nézze, ahol a székely zászló korábbi helyén lobog a Városháza homlokzatán a szivárványos zászló, ott ezt semmi esetre nem vehetik sértésnek” – így Tarlós.

Szerinte a főpolgármester legesélyesebb kormánypárti kihívója Szentkirályi Alexandra lehetne, mert „van ötéves városvezetői tapasztalata, a humán ügyekben otthonosan mozog, jogász, nyelveket beszél, és ha kap egy-egy olyan pénzügyi és üzemeltetési helyettest, mint például Bagdy Gábor és Wintermantel Zsolt, akkor jól el tudná vezetni a várost”. 

Ezek után Tarlós István hangsúlyozta, hogy csak a magánvéleményének adott hangot. Majd elmondta a véleményét arról, hogy mely kerületekben lát nagyobb esélyt arra, hogy a Fidesz átvegye az irányítást. Szerinte az I. kerületet biztos, hogy elbukja az ellenzék, és a Fidesz által nyerhető kerületnek tartja a jelenleg ellenzéki nyolcadikat is. 

Nyitókép: Tarlós István és Karácsony Gergely beszélget az M3-as metró újabb szakaszának átadóünnepsége előtt  2022. május 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#tarlós istván#karácsony gergely#főpolgármester#feminin

Címlapról ajánljuk