Belföld

Lezárult a vizsgálat Gálvölgyi János ügyében: két mentős mentésirányítót marasztaltak el

rtl.hurtl.hu

2023. július 18. 6:37

 És továbbképzést tartanak a mentésirányítóknak.

Véget ért az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata Gálvölgyi János ügyében – tudta meg a Naphire.hu. 

Mint arról beszámoltunk, hiába szüntette meg a rendőrség a nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében, az ügyészség felülbírálta a döntést, és az eljárás folytatását rendelte el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság május közepén jelentette be, hogy foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte miatt. A színész pár nappal korábban lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, de az több óra múlva sem jött, és végül lányai voltak kénytelenek bevinni a kórházba, ahol lélegeztetőgépre került.

„Az Országos Mentőszolgálat minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytatott a mentőkhöz 2023. május 10-én délelőtt érkezett segélyhívás fogadása kapcsán. A vizsgálat során sor került a telefonbeszélgetések hanganyagainak elemzésére, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatok, szabad mentőkapacitás ellenőrzésére és az érintett mentődolgozók meghallgatására is”– írta most a Naphíre.hu-nak a mentőszolgálat.

Az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába („P1 riasztás”) sorolta. Ennek következtében a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldésére nem került sor. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után

– írták a portálnak.

Az Országos Mentőszolgálat a nyár folyamán az összes mentésirányító csoportja dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tart, amely egyebek mellett jogi, kommunikációs, pszichológiai, és mentés-szakmai elemeket, valamint gyakorlatokat is tartalmaz – írta a Naphire.hu-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője.

Nyitókép: RTL

#Belföld#gálvölgyi jános#vizsgálat#országos mentőszolgálat

Címlapról ajánljuk