Belföld

A legjobb képek: így bulizott a Pride-on David Pressman, Karácsony Gergely és több tízezer felvonuló

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 15. 20:08

Néhány ellentüntető sem tudta bernyárnyékolni az LMBTQ-közösség büszkeségének napját. Mi is ott voltunk a fesztiválhangulatú eseményen, nézze meg, hogy mit láttunk!

Idén 28. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride-ot, a sokszínűség és az elfogadás ünnepét, amely az LMBTQ-közösséget támogatja. Az idei rendezvény azért is különleges volt, mert a menet több év kihagyás után ismét az Andrássy úton haladhatott, az ünneplők ezúttal egy kört tettek meg: a Városligetből indultak és oda is értek vissza.

Steiner Kristóf, az idei Budapest Pride házigazdája az RTL Híradónak azt mondta: úgy érzi sokat változott a magyarok hozzáállása az LMBTQ-közösséghez, elfogadóbbak és befogadóbbak lettünk. David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is felvonult, ő az RTL Híradónak úgy fogalmazott: világszerte aggódnak a magyar helyzet miatt. Korábban az amerikai és 37 további ország nagykövetsége közleményt adott ki arról, hogy aggasztónak tartják az LMBTQ közösséget megbélyegző jogszabályokat, és a politikai retorikát. Az eseményen beszédet mondott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

 

 

 

 

#Belföld#budapest pride#lmbtq#karácsony gergely#david pressman

Címlapról ajánljuk