Belföld

„Remélhetőleg, sokan meghalnak miattuk!” – kiakadt a mentőszolgálatra az engedély nélkül dolgozó betegszállító

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 6:37

Később azt mondta a kamu esetkocsit üzemeltető alapítvány elnöke, hogy hirtelen felindulásból írta a hozzászólását, de már megbánta tettét.

„Hazudozni lehet mindent, de az OMSZ a legnagyobb hazug banda! Remélhetőleg, sokan meghalnak miattuk!” – írta a Facebookon Fási Géza, a Poszeidon Speciális Mentőszolgálat nevű alapítvány elnöke. Az egyesület pénzért szállított betegeket, de az Országos Mentőszolgálat szerdai közleménye szerint erre nem volt engedélyük, sőt a személyzet megfelelő képzettséggel sem rendelkezett. 

Az alapítványra több panasz is érkezett, ezért a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az „ESET 4” feliratú kocsijukat. A járműről azt állította az OMSZ, hogy nem alkalmas a közúti közlekedésre, a rajta lévő megkülönböztető jelzést pedig engedély nélkül használták.

„Szirénát csak sürgős esetnél használtunk, amikor orvos is volt velünk, erre pedig minden engedélyünk megvolt. Néhány hiányosságon kívül minden rendben volt az autóval, olyan műszaki hibát nem találtak, ami miatt ki kellett volna vonni a forgalomból. Az pedig hazugság, hogy az OMSZ emblémáját viseltük volna” – mondta a Blikknek Fási Géza.

Facebookos posztjáról azt mondta, hirtelen felindulásból írta a hozzászólását, de már megbánta tettét.

Az 54 éves Fási Géza egyébként maga vezette a járművet szerdán egy IX. kerületi címre: a hívás szerint egy idős embert kellett volna kórházba szállítaniuk. Csakhogy a bejelentés átverés volt, a helyszínen már a hatósági razzia várta.

„Köpni-nyelni nem tudtam! Mintha bűnözők lennénk, úgy ugrottak ránk! Darabokra szedtek, mindent átnéztek, sajnos, apróbb hiányosságokat találtak, de ezeket pótoljuk. Azt is ellenőrizték, van-e nálunk lopott eszköz, de ilyet nem találtak” – mondta Fási Géza.

A Blikk információi szerint ugyanakkor több súlyos hiányosságot is találtak náluk, például régóta lejárt gyógyszereket és fecskendőket. 

Az elnök állítása szerint 13 évig ápoltak jó kapcsolatot az OMSZ-szel (korábban valóban volt engedélyük, de ezt visszavonták), viszont most már azon gondolkodnak, hogy eladják a járműveket Ukrajnába, és abbahagyják a betegszállítást.

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat

#Belföld#betegszállítás#mentők#razzia

Címlapról ajánljuk