Belföld

Kövér László: Megnyitjuk a Hazaváró Irodákat

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 21:55

A céljuk: a nemzetegyesítés.

A nemzetegyesítés és a külhoni magyarságot érintő támogatások a jelenlegi, gazdaságilag nehéz időkben is tovább folytatódnak, továbbá új lehetőséget teremtenek a diaszpórából hazaérkezők számára: megnyílnak a Hazaváró Irodák azok számára, akik ideiglenesen vagy véglegesen Magyarországra kívánnak települni – mondta Országgyűlés elnöke az AzÜzlet nevű portálnak adott, pénteken megjelent interjúban.

Az MTI szemléjében Kövért idézik, aki elmondta, hogy a nemzet határok feletti egyesítését kiemelt stratégiai célnak tekinti, majd jelezte, hogy a nemzetegyesítést tovább fogják folytatni, és a külhoni magyarságot érintő támogatások is tovább folytatódnak.

Kövér László kiemelte: „a magyar oktatás az egyik, ha nem a legfontosabb megtartó erő a diaszpórában is, ennek megfelelően a hétvégi magyar iskolákra különös figyelem irányul. A másod- és harmadgenerációs fiatalok identitásának megőrzése és az anyaországgal való kapcsolatának erősítése is kiemelt cél”. Kövér László elmondta azt is, hogy nagyon fontos, hogy minden magyar, éljen a világ bármely pontján, itthon érezze magát Magyarországon, és tudja, hogy bármikor hazatérhet.

Hazaváró Irodákat nyitunk azok számára, akik ideiglenesen vagy véglegesen haza kívánnak települni. Ezeknek az irodáknak a kialakítása, amelyek a kormányablakokhoz kapcsolóan működnek majd az ország több pontján, már folyamatban van. A lényege, hogy egyablakos ügyintézést biztosít majd minden hazatelepüléshez szükséges ügyben

– mondta az Országgyűlés elnöke.

A Kövér Lászlóval készült teljes interjút ezen a linken lehet elolvasni.

Nyitókép (archív): MTI/Filep István

#Belföld#hazaváró iroda#kövér lászló#nemzetegyesítés#nemzet#magyarország#boldogság

Címlapról ajánljuk