Belföld

Kifutó a semmibe: elérte a horvát határt az M6-os építése, de a horvát oldalon nincs folytatása

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 11:33

A látvány a lombok nélküli lombkoronasétánynál is érdekesebb. 

Befejeződött az M6-os autósztráda építése, apró szépséghiba, hogy a sztráda a határnál a semmibe fut, de ha majd egyszer megépül a horvátországi folytatás, akkor sem várható óriási forgalomnövekedés, mert a tengerig futó bosnyák részekre még sokáig várni kell, írja a Telex.

A portál szúrta ki, hogy az M6-os utolsó szakasza tervezésében részt vevő Főmterv képeket posztolt a semmibe futó autópályáról.

 

Így ér véget az M6-os a horvát határon. A túloldalon A5-ös a neve. Pélmonostorig megépült, a hiányzó 4,5 kilométer is elkészül odaát reméljük hamar! – írja a Főmterv.

A Telex emlékeztet rá: a gyér forgalom ellenére döntöttek az autópálya befejezése mellett, a határig tartó szakasz kiépítését a Strabag kilométerenkénti 4,5 milliárd forintért vállalta.

Mint írják, a fotón látható állapot nem végleges, a hivatalos átadás időpontja  2024. január 14.  A horvátországi folytatás azonban egyelőre nem valósult meg, a magyar határig tartó 5 kilométer hiányzik, a magyar M6 és a horvát A5 közötti hiányzó láncszem minimum egy évig még nem lesz meg.

Nyitókép: Főmterv / Facebook

#Belföld#m6#horvát határ#semmi#sztráda#főmterv#Strabag

Címlapról ajánljuk