Belföld

Horrorszomszédok Kispesten: alvilági módszerekkel üldöztek egy családot, mert zavarta őket, hogy a kertben vannak

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 6:37

Az előző tulaj egyszerűen elmenekült.

A Blikk egy régi ügyről számol be, amelynek a kezdete egészen 2013-ig nyúlik vissza. V. Tibor és másodrendű vádlott párja csaknem minden nap megakadályozták abban a szomszédaikat, hogy kimenjenek a kertjükbe, hogy a mindennapi életüket éljék.

A hivatalos dokumentumok szerint kiabáltak rájuk, a megölésükkel fenyegetőztek, téglát, szemetet dobáltak át az udvarukra, de még egy gumimedencét is meglőttek légpuskával. Emellett a szomszédok kiskorú gyermekeit is rettegésben tartották: utóbbiak között voltak, akik a folyamatos agresszív viselkedés miatt pszichológus segítségére szorultak.

Azután költöztünk ide, hogy az előző tulaj elmenekült, nekünk pedig jó áron adta tovább az otthonát, ám a botrányos szomszédokról nem tájékoztatott. Ahogy kijöttünk a kertbe, üvöltöztek, szitkozódtak, a tetőre felmászva fenyegetőztek, folyamatosan megfigyeltek, dobálóztak, sőt, gyomirtóval locsolták meg a kertet, amitől minden tönkrement

mesélte a Blikknek Dankó Györgyi, az egyik szomszéd, aki elmondta, hogy zaklatták, légpuskával, csúzlival lövöldözték őket, egyszer pedig majdnem egy tégla landolt a fejükön.

Egész nap kint voltak a kertben, ott élték az életüket, és zavarta őket, ha mi megjelentünk, ezért akartak elüldözni minket.

– mondja Györgyi, aki szerint a terrorizáló család hat tagból állt, de gyakran hívták át magukhoz a rokonokat is.

Kezdetben visszahúzódtunk a házba, de a három kisgyerekünkkel szerettük volna kihasználni a kert adottságait. A kislányaink sosem mertek kijönni, zokogtak és rémálmaik voltak. El akartunk menekülni, de végül felvettük a »harcot«

– magyarázta Dankó Györgyi, akiék végül kamerákat szereltek fel, hangfelvételeket készítettek és így jelentették fel a terrorszomszédokat.

V. Tibort egy másik ügye miatt tartóztatták le, így a család is szétszéledt. A Blikk azt írja, hogy a házat eladták, a zaklatással, súlyos testi sértés kísérletével, kiskorú veszélyeztetésével és garázdasággal vádolt agresszív férfit és párját pedig kedden a kispesti bíróságra idézték, de a tárgyalásukra nem mentek el.

Nyitóképünk illusztráció: Épületek a Hungária út és a Vajk utca találkozásánál a Wekerletelepen, Kispest városrészében, amelynek építése 1908-ban kezdődött meg Wekerle Sándor politikus, miniszterelnök kezdeményezésére a fővárosi lakásállomány növelésére és 1950. január 1-jén csatolták Budapesthez. – Fotó: Róka László / MTVA / MTI

#Belföld#kispest#szomszédok#zaklatás#csúzli#légpuska#lövöldözés

Címlapról ajánljuk