Belföld

Egyszer már lezárták, most mégis folytatják a nyomozást Gálvölgyi János ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 10:01

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak tovább.

Hiába szüntette meg a rendőrség a nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében, az ügyészség felülbírálta a döntést, és az eljárás folytatását rendelte el  – értesült a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) május közepén jelentette be, hogy foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte miatt. A színész pár nappal korábban lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, de az több óra múlva sem jött, és végül lányai voltak kénytelenek bevinni a kórházba, ahol lélegeztetőgépre került.

Lánya, Gálvölgyi Dorka június elején elmondta, hogy a nyomozás részeként „beidéztek minket és kihallgattak”. Akkor úgy lehetett tudni, hogy akár négy mentésirányító is érintett lehet az ügyben. A nyomozást azonban 2023. június 15-én megszüntették. A rendőrség közlése szerint azért, mert a cselekmény nem bűncselekmény.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére közölte: az ügyészség megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el.

Sajtószóvivő hozzátette, az ügyészség döntése következtében, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a nyomozás ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Gálvölgyi János csaknem egy hónappal súlyos rosszulléte után a Fókusznak beszélt először arról, miként élte a kritikus heteket, miben változtatta meg a betegség a világról való gondolkodását.

 

Amikor végül visszatért a színpadra, vastaps fogadta:

 

Nyitókép: Fókusz

#Belföld#gálvölgyi jános#nyomozás#mentők#rosszullét

Címlapról ajánljuk