Belföld

„Zavarja a balatoni panorámát” – újabb „fagyilkosságok” Siófokon

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 8:28

Lyukakat fúrtak a Balaton partján álló fákba, és gázolajat öntöttek bele Siófokon. Főleg az épülő házak előtt szokták elpusztítani a fákat a településen. 

Lyukat fúrtak és gázolajat öntöttek három fa törzsébe Siófokon, a Balaton partjánál – közölte a város polgármestere. Lengyel Róbert a Facebook-oldalán közölte:

Sajnos munkatársaim újabb parti fagyilkosságokról tájékoztattak. Az élő kisebb fák kifűrészelése/törése és a nagyobb fák tövének valamilyen vegyi anyaggal történő locsolása mellett, ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának a módszere is.

A polgármester közölte, hogy évek óta probléma Siófokon a farongálás a 17 kilométer hosszú partszakaszon. Lengyel elmondása szerint jellemzően új építésű, vagy építés alatt álló házak előtt szokták tönkretenni az egészséges fákat. A polgármester hozzátette:

Úgy tűnik, egyeseknél a fa látványa nem fér bele az ablakkal szemközti balatoni panorámába.

A polgármester közölte, hogy az elkövetőket nehéz elfogni. A térfigyelő kamerák felvételei használhatatlanok, ha a rongáló arca nem látszik, minden fa mellé pedig nem tudnak rendőrt állítani – mondta Lengyel Róbert. A városvezető hozzátette, hogy „dolgozunk azon, hogy legyen tettenérés”, és azt ígérte, hogy „minden törvényes eszközzel elfogunk járni az érintettekkel szemben”.

Nyitókép: Facebook / Dr. Lengyel Róbert

 

#Belföld#siófok#fa#rongálás#part#panoráma#lengyel róbert

Címlapról ajánljuk