Belföld

Szándékosan gázolt halálra egy háromlábú, sánta macskát egy nő Hatvanban

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 11:57

Az állat gazdája megkérte a vezetőt, hogy ne induljon tovább, amíg a macska át nem ér át hozzá a túloldalra, a nő trágár szavak kíséretében mégis elgázolta a sánta macskát. Állatkínzással vádolják.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség egy nő ellen, aki szándákosan ütött el egy sánta macskát – tudatta a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Az eset 2022 októberében történt Hatvan külvárosában, amikor a vádlott egy váratlanul felbukkanó, háromlábú, ezért az úttesten lassan átkelő macska miatt erőteljes fékezésre kényszerült autójával. Az állat gazdája megkérte a vezetőt, hogy ne induljon tovább, amíg a macska át nem ér át hozzá a túloldalra. 

A sofőr rövid szóváltást követően, trágár szavak kíséretében

szándékosan áthajtott a bicegő cicán, majd elhagyta a helyszínt, a macska azonnal elpusztult.

Konkoly-Thege László szóvivő emlékeztetett: a Büntető törvénykönyv két évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, ha valaki gerinces állatot olyan súlyosan bántalmaz, vagy úgy bánik vele, hogy tettével az állat pusztulását okozza, illetve okozhatja. A járási ügyészég vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte az elkövetővel szemben, aki tagadta, hogy szándékosan gázolta volna halálra a kisállatot.

Nyitókép (illusztráció): Pixabay

 

#Belföld#állatkínzás#Halálra gázolt#macska#hatvan

Címlapról ajánljuk