Belföld

Varga Judit új posztot kap augusztustól

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 11:42

Július 31-ével távozik az igazságügyi miniszteri megbízásából.

Alighogy távozik az Igazságügyi Minisztérium éléről, máris új pozíciót kap Varga Judit – írja a 24.hu az Országgyűlés honlapján megjelent határozati javaslat alapján.

Varga váltja 2023. augusztus 1-jei hatállyal az Európai ügyek bizottságában fideszes párttársát, Bóna Zoltánt. Ő lesz a bizottság elnöke a fideszes Hörcsik Richárd helyett.  

Mint arról beszámoltunk, Varga Judit  július 31-ével távozik  az igazságügyi miniszteri posztról. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a 2024-es EP-választásokon ő fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját.

Mivel Varga bizottsági elnökségét az Országgyűlés már jóvá is hagyta, ez azt is jelenti, hogy a 1,5 millió forintos tiszteletdíj helyett 2,63 millió forintot kap majd, írja a 24.hu.

Katona volt. Pedig egy igazságügyi miniszter nem lehet az 

– így foglalta össze Varga Judit  miniszteri munkásságát Bárándy Péter korábbi tárcavezető az rtl.hu-nak adott interjújában.

Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium eddigi államtitkára lesz az Európai Uniós Ügyekért felelős miniszter. Hétfőn jelentették be a jelöltségét és már meg is hallgatta az országgyűlés illetékes bizottsága:


Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

#Belföld#varga judit#kormány#NER#igazságügyi minisztérium

Címlapról ajánljuk