Belföld

Nagy Ervin: Mintha megkapták volna rám a kilövési engedélyt

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 10:34

A színész saját bevallása szerint már 4-5 éve nem terem neki babér.

Nagy Ervin a Klubrádiónak adott interjújában elmondta, nem tudta előre felmérni, mekkora cunami érkezik majd felé a kormányzati propaganda felől, miután kiállt a pedagógusok mellett. A színész szerint közkedvelt művészre még nem zúdult olyan szintű gyűlölethullám, mint rá. Szerinte ez azért van így, mert ilyen sokáig, mint ő, nem merészkednek el művészek.

Szerintem azért ezen a kocsin szokott fék lenni. Most mivel én elég karakán módon kiálltam, és ugyanazt mondom, mint az első tanártüntetésnél, ezért olyan volt, mintha megkapták volna a kilövési engedélyt

– mondta az őt ért támadásokról.

Ugyanakkor elmondta, hogy a színházban még nem találkozott azzal, hogy a közéleti kiállása miatt ne kapott volna szerepeket. A filmes szerepekkel ugyanakkor más a helyzet. Úgy fogalmazott: a színházban nem ennyire direkt a pártdirektíva, a filmben viszont nagyon. 

Egy másik interjúban el is mondtam, hogy pontosan tudom négy-öt éve, hogy nekem itt nem nő babér. De amíg egy A Király című sorozatot le tudok tenni az asztalra az RTL-nél, addig engem ez a veszély úgymond művészileg nem fenyeget.

– mondta Nagy Ervin.

A Fókusz nemrég a koncertre készülő Dés László otthonában járt Nagy Ervinnel:


Nyitókép: RTL / Reggeli.

#Belföld#kilövési engedély#rákay philip#NER#film#színház#propaganda

Címlapról ajánljuk