Belföld

Lezsák Sándor egyetért Kövér Lászlóval, aki szerint az ellenzék nem a nemzet része

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 12:14

Szerinte a Fidesz egy politikai aranycsapat.

Hosszú interjút közölt Lezsák Sándorral, az Országgyűlés fideszes alelnökével, az MDF egykori alapítójával a 24.hu.

Lezsák elmondta, egyetért Kövér László 2020-as kijelentésével, miszerint az ellenzék nem a magyar nemzet része:

Jogos az állítás. Aláírom, én is így gondolom. Van ugyanis az ellenzéknek egy olyan része, amelyik bomlaszt. Olyan gondolatok mögé áll, mint például az európai egyesült államok.

Majd még hozzátette: „Azokat, akik számomra elfogadhatatlan jövőképet szolgálnak, országlakóknak tartom. Itt élnek, de nem a nemzet részei.”

És hogy kik is a tagjai Lezsák szerint a „globalista, nemzetellenes hálózatnak? Hát, a DK, egynémely parlamenten kívüli párt, egyesület, alapítvány, NGO…”

Lezsáknak meggyőződése, hogy „van egy törekvés, ami meg akarja változtatni a közösség nemzeti tudatát, és bele szeretné sodorni az európai egyesült államok világába”.

A Fideszről kifejti: „a futballban volt az aranycsapat, ez most a politikai aranycsapat".

És beszélt még az Ég tartja a földet című, Árpád-házi Szent Erzsébetről szóló musicalről is, amit Szikora Róberttel közösen jegyez:

„Szikora Róberték eljöttek ide Lakitelekre, leültünk beszélgetni. Előkerült, hogy korábban Szörényi Leventével írtuk meg az Attila, Isten kardja című musicalt. Akkor Robiékkal felvetődött, hogy Zsuffa Tünde könyve alapján lehetne hasonlót alkotni. Mondtam, hogy ehhez nagyon jó rendező kell, fel is hívtam Cseke Pétert, aki rögtön igent mondott.”

Nyitókép:  MTI/Ujvári Sándor

#Belföld#kövér lászló#lezsák sándor

Címlapról ajánljuk