Belföld

A kormány szerint elképzelhetetlen, hogy sportoló nemzetté váljunk nyomtatott Nemzeti Sport nélkül

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 20:09

Ezen úgy lehet segíteni, hogy az állam 1,3 milliárd forintért előfizeti az újságot tízezer példányban.

Két hete a Híradóban arról számoltunk be, hogy a kormány csaknem másfél milliárd forintot szán arra, hogy a tavaly állami tulajdonba vett Nemzeti Sportra tízezer példányban előfizessen és azt sportkluboknak, közintézményeknek ossza szét.


A DK-s Vadai Ágnes írásban kérdezte Orbán Viktort, hogy miért közérdek a digitális világban, hogy a piacról megélni képtelen Nemzeti Sportot az adófizetők pénzéből nyomtatott formában fenntartsák. A választ a miniszterelnök helyett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta meg, ugyanis az ő tárcájához tartozik a lapot kiadó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.

A Kormány célkitűzése, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté váljon, és mindez elképzelhetetlen írott offline sport ismeretterjesztés és értékmegőrzés nélkül

– írta Szalay-Bobrovniczky, aki szerint a márka értékének megőrzését szolgálja az „alternatív népszerűsítési rendszer kialakítása”, melynek keretében közintézményekben, sportszervezeteknél ingyenesen elérhetővé válik az újság.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#Nemzeti Sport#közpénz

Címlapról ajánljuk