Belföld

Hazahozták a horvátországi helikopterbaleset áldozatainak maradványait

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 15:54

A szolnoki helikopterbázis hangárjában ravatalozták fel a koporsókat.

Kedden megérkezett a horvátországi helikopterbalesetben elhunyt három katona – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – földi maradványait szállító helikopter Szolnokra.

A honvédség 86. Kiss József Helikopterdandár bázisának katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben az elhunyt honvédek képeivel. Az eseményen jelen volt a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke is – írja a Szoljon.hu megyei portál.

A Mi-17 típusú szállítóhelikopter pontban 13 órakor érkezett meg. A nemzeti színű lobogóval letakart koporsókat a díszegység sorfala között, a légierő parancsnokának felvezetésével vitték a hangárba, ahol felravatalozták.

Az elhunyt katonák családtagjai és a helyőrségi állomány előtt Kálinger Roland alezredes, tábori lelkész mondott búcsúbeszédet, majd rövid sajtótájékoztatót tartott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki elmondta, hogy a helikopterbaleset áldozatait a kormány, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.

Korábban a Fókuszban is beszámoltunk arról, hogy a tragédiát egy kifeszített drótkötél okozhatta, amelynek a gyakorlatozó magyar katonák helikoptere nekiütközött.

Nyitókép: MTI/Mészáros János

#Belföld#horvátország#helikopterbaleset#szolnok#honvédség

Címlapról ajánljuk