Belföld

Éjszakai és hétvégi műszakokban látják el a betegeket, miután tönkrement az MR egy kutya vizsgálata közben a Semmelweis Egyetemen

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 18:41

A kutyának feltehetően nem volt szüksége beutalóra.

Múlt hétvégén az ELTE TTK kutatási projektjének filmes dokumentációja során technikai probléma lépett fel az Orvosi Képalkotó Klinika egyik, több mint nyolcéves MR berendezésében. Előreláthatóan a következő hetekben a készülék nem használható

– közölte honlapján a Semmelweis Egyetem. Mint ismert, a TTK egy csoportja filmet forgatott a kutya vizsgálatáról, a gépbe pedig egy zsákot helyeztek nehezéknek. A zsákban azonban valamilyen fémtárgy is volt, amitől a készülék azonnal tönkrement, az utcáról is jól látható volt a felszálló füst.

Az egyetem most azt írja, hogy a betegeiket a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, valamint az Orvosi Képalkotó Klinika MR laborjaiban látják el hosszabbított és extra éjszakai és hétvégi műszakokban.

„Az érintett betegeinket munkatársaink telefonon felkeresik és egyeztetnek velük az új vizsgálati időpontjuk kapcsán. Az MR diagnosztikai ellátás akadálytalan és folyamatos a vizsgálatok átszervezésével!” – tették hozzá. 

Nyitókép (illusztráció): simonkr / E+ / Getty Images

#Belföld#semmelweis egyetem#mr#készülék#kutya#etológusok#meghibásodás

Címlapról ajánljuk