Belföld

Fideszes képviselő: A 2024-es költségvetés ezer sebből vérzik

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 20:30

Merész szavak a kormánypárt emberétől, de gyorsan meg is magyarázta.

„Azon túl, hogy még rengeteg tennivaló van, és ez a költségvetés természetesen ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben, ez a helyzet" – mondta Tasó László fideszes országgyűlési képviselő szerdán, azon a bizottsági ülésen, amin a parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága a 2024-es költségvetés tervezetét tárgyalta, írja a 444.

Mint írják, a jegyzőkönyvet a DK kérte ki. A jegyzőkönyv szerint Tasó később némileg korrigálta erősre sikerült szavait: 

„Csak egy mondatom lenne, hogy ne egy mondat legyen kiragadva, tehát ezer sebből vérzik, mert nem lehet jobbat csinálni. Tehát, mielőtt még a sajtónak ezt a mondatot küldené tovább, most nem lehet jobb költségvetést csinálni. Ezer sebből vérzik minden költségvetés, mert nincs olyan költségvetés a világban, tehát nem lehet olyat összeállítani, ami egyébként mindenkinek és minden helyzetben megfelelne. Ez így értendő, nem másképpen, ez a költségvetés most a legkevésbé rossz magyarul, mert jót nem lehet csinálni, ilyen tekintetben ez a költségvetés most, amit a legjobban összerakhatott az előterjesztő, ez most így van előterjesztésben az Országgyűlés előtt. Köszönöm szépen.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#költségvetés#fidesz#Tasó László#ezer seb

Címlapról ajánljuk