Belföld

Szombathy Gyula: A feleségem segítsége nélkül már nem élnék

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 8:46

A 78 éves színésznek újra kellett tanulnia járni.

Szombathy Gyula megküzdött a rákkal, átesett egy szívinfarktuson, két évvel ezelőtt pedig sztrókot kapott, járni is újra kellett tanulnia, de már jobban van, írja a Blikk a Meglepetés magazin interjúja alapján.

Mint írják, a 78 éves színész  Balatonalmádiban él, a két éve történt agyvérzése után pedig szépen halad a gyógyulás útján.

Hálával tartozom Erzsinek, amiért gondoskodik rólam, és a betegségem utáni felépülésben a támaszom. A feleségem segítsége nélkül már nem élnék

– idézi a Blikk a színészt.

„Érdekes, de táncolni nem felejtettem el. Ezt annak tudom be, hogy a színészi pályámon rengeteg táncos szerepet játszottam, és úgy látszik, az agyam megjegyezte a tánclépéseket. Itthon van egy ősrégi gramofonom, bakelit lemezeken hallgatom a korabeli kuplékat, táncdalokat” – mesélte Szombathy.

Sokan nincsenek már köztünk, és ez nagyon fáj a lelkemnek. Haumann Péterhez, Tahi-Tóth Lászlóhoz, Ráday Miklóshoz mély barátság fűzött. Egyiket sem tudom felhívni, hogy egy jót beszélgessünk. Tiszta szívből drukkolok Gálvölgyi Jánosnak, hogy minél gyorsabban felépüljön a betegségéből

– tette hozzá.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#Szombathy Gyula#színész#rákbeteg#stroke#infarktus#kossuth-díj

Címlapról ajánljuk