Belföld

Budapesti Lakógyűlés: Karácsony nem engedi vissza az autókat a Lánchídra

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 13:19

És hamarosan megírja Orbán Viktornak, mi volt a lakógyűlésen.

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és kihirdette a Budapesti Lakógyűlés eredményeit, írja a hvg.

Mint arról beszámoltunk, a jogosultak 9 százaléka szavazott a főpolgármester által meghirdetett „lakógyűlésen”, vagyis 136 ezer budapesti adta le szavazatát online. A főpolgármester szerint a lakógyűlés „érdemben különbözik a kormány nemzeti konzultációjától, mert az az emberek megvezetése, ez pedig a budapestiek megkérdezése".

A Budapesti Lakógyűlés eredményei alapján Karácsony bejelentette, hogy  nem engedi vissza a főváros az autós forgalmat a frissen felújított Lánchídra. A kérdőív visszaküldői közül ugyanis 79 százalék gondolta azt, hogy maradjon a jelenlegi forgalmi rend, írja a hvg.hu.

A Lakógyűlés válaszadóinak 93 százaléka vélte úgy, hogy a kormánynak meg kell térítenie a Lánchíd felújítására korábban megígért 6 milliárd forintot, ezért Karácsony fizetési felszólítást fog küldeni az Építési és Közlekedési Minisztériumnak. Emellett a Pénzügyminisztériumnak is levelet fog küldeni, amelyben tájékoztatja a tárcát: nem fizetik be a szolidaritási hozzájárulást a közöttük zajló közigazgatási per lezárultáig.

A főpolgármester Orbán Viktornak is írni fog, hogy ismertesse a miniszterelnökkel a Lakógyűlés eredményeit.

A Híradó tudósítása: 


Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#karácsony gergely#budapesti lakógyűlés#lánchíd#autó#autóforgalom

Címlapról ajánljuk