Belföld

Elöntötte a fekáliaszag Káposztásmegyer egy részét, meglett a forrása

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 9:46

Szennyvízzel van tele az erdő, a környéken lakók még szellőztetni sem tudtak az elviselhetetlen bűztől. 

Egy eldugult, rejtélyes aknából dőlt a szennyvíz Káposztásmegyeren, ahol már két hónapja keresték, honnan jön a környéken érezhető elviselhetetlen bűz – írta a Metropol. A városhatárhoz, és az M0-as autópálya északi szakaszához közel eső Somlyói Nagy Sándor utcában élő emberek korábban a lapnak elmondták, hogy szellőztetni sem tudtak, és az udvarukra sem tudtak kimenni az ott terjengő trágyaszag miatt.

Először azt hitték, hogy a csatornával van valami baj, de a csatornázási művek mindent rendben talált. Aztán felmerült, hogy esetleg valaki a közeli patakba önti a szennyvizet.

Végül kiderült, hogy mi okozta a bűzt. Egy drótkerítéssel körbevett erdős szakaszban talált, rejtélyes aknából, ami eldugult és dőlt fel belőle a szennyvíz – mondta el a lapnak egy ott élő nő. Elmondása szerint a csatornázási művek szakemberei elkezdték kiszivattyúzni a szennyvizet, ami „elég sokáig tartott”. A nő hozzátette, hogy a szakemberek elmondása szerint „szennyvízzel van tele az erdő”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a rejtélyes akna kié. A térképészek még vizsgálják, hogy kihez tartozik.


Nyitókép: Egy távozó hajó, amelynek kiürítették a fekáliatartályát a Balatoni Hajózási Zrt. fonyódi kikötőjében 2014. július 3-án. – Fotó: Varga György / MTI

 

#Belföld#káposztásmegyer#bűz#szennyvíz#szag#akna#erdő

Címlapról ajánljuk