Belföld

Reagált Simonka György a tanárok ingyen szafariparkos belépőire

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 16:58

A belépő a pusztaottlakai önkormányzat ajándéka volt, írja Pusztaottlaka alpolgármestereként Simonka.

Mint arról az RTL Híradó beszámolt, a pusztaottlaki szafariparkba kaptak ajándékjegyet a Békés megyei tankerületi központ tanárai. A belépő a pusztaottlakai önkormányzat ajándéka volt, ahol éppen Simonka György az alpolgármester. Sebők Éva momentumos politikus szerint furcsa, hogy egy 300 fős település körülbelül 40 millió forintot költ a megyei pedagógusokra.

A Híradó kereste a pusztaottlakai önkormányzatot, de a kérdéseikre nem válaszoltak. Simonka György, a település alpolgármestere most levélben reagált az RTL tudósítására.

„A pusztaottlakai Safari Park működtetője a pusztaottlakai önkormányzat, vagyis a jegyek kiállításának és az ajándékutalványok kiállításának kizárólagos joga is őt illeti meg. A pusztaottlakai önkormányzat tavalyi évben megnyitott Safari Parkja több ezer család szórakozását biztosította az elmúlt időszakban és már a tavalyi évben is karitatív jelleggel biztosított ingyen belépési lehetőséget a hátrányos helyzetűek számára, ingyenes családi ajándékutalványok formájában” – írja Simonka.

„Az idei évben minden pedagógus megbecsülése jeléül az önkormányzatunk úgy döntött, hogy a tankerületünk pedagógusai és a megye minden óvodájának alkalmazottja számára ingyen családi jegyet biztosít, ajándékutalvány formájában.”

Hozzáteszi:

a jegyek nem kerültek semmibe sem a tankerületnek, sem a parknak, sem az azt fenntartó önkormányzatnak.

Simonka szerint Sebők Éva momentumos képviselő „egy jó szándékú karitatív kezdeményezésből rossz szándékú politikai előnyt próbál kovácsolni”.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#simonka györgy#szafaripark#Pusztaottlaka

Címlapról ajánljuk