Belföld

„Ránk ragad a hazugság” – kérdezett a Telex egyet a Klebersberg Központtól, véletlenül elküldték nekik az egész belső egyeztetést a válaszról

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 16:08

Micsoda szivárgás!

Kérdéseket küldött a Telex szerdán a Klebelsberg Központnak, mert egy olvasójuk felhívta a figyelmüket arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium levélben toborozta az önkéntes katonákat a 2023/24-es tanévben bevezetni tervezett honvédelem tantárgy oktatására. 

Az Oktatási Hivatal honlapján meg is jelent a Honvédelem tantárgy kerettanterve a szakképzési intézmények 9. évfolyama és a köznevelési intézmények 11. évfolyamának – jegyzi meg a lap, amelyik arra volt kíváncsi, valóban elindul-e a honvédelem tantárgy oktatása 2023 szeptemberétől, ha igen, hány iskolában, miért pont azokban, és mi a célja a honvédelem tantárgy tanításának.

Csakhogy a Központ vélhetően véletlenül elküldte a lapnak azt a belső egyeztetést, amely megelőzte a válaszadást. 

A levélfolyamon többen is javasolnak választ, többek között a KK sajtó- és tájékoztatási referense, a Belügyminisztérium sajtórefense. A szöveget aztán Antalffy Péter főosztályvezető Maruzsa Zoltánnak, Kisfaludy Lászlónak és a kommunikációs főosztályvezetőjének, Varga Attilának is elküldte jóváhagyásra.

Ekkor lényegében arról egyeztettek a felek, hogy mi az, ami a megfogalmazott válaszban nem felel meg a valóságnak, és hogyan mondhatnának csak annyit, amennyi tényleg muszáj. 

Maruzsa erre úgy reagált, hogy „Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani”, majd úgy folytatja, hogy a választerv amúgy nem rossz, és néhány javaslat után megkérdezte a kollégáit, hogy mi legyen. 

Erre a levélre Péterffy Balázs szakmai elnökhelyettes válaszolt. A levélben azt írta, hogy 

egyetlen aggodalom van, hogy ha van infójuk arról, hogy a tk-k (a tankerületek – a szerk.) már egyeztettek, akkor a válaszban valótlant állítunk. Ha valaki kikéri utána közérdekűben, akkor ránk ragad a hazugság

– írta. A KK végül elküldött egy választ a Telexnek, de rájöhettek, hogy hibáztak, mert 16 perccel később írtak egy újabb e-mailt: 

Kérem ezt az emailt ne vegye figyelembe, véletlen küldés. A választ új emailben küldöm.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#klebersberg központ#oktatás#honvédelem#maruzsa zoltán#telex

Címlapról ajánljuk