Belföld

Skorpió mászott elő a mosogatószivacs alól egy érdi házban

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 13:42

Nem tudni, hogy a skorpió hogyan került az érdi házba, lehet, hogy egy trópusi virág földjében bújt meg.

Rémisztő pillanatokat élt át egy érdi család, akik egy skorpióra bukkantak a házukban. Az állat a mosogatószivacs alól mászott elő – írta a Bors. Az állatot a Telex cikke szerint beterelték egy befőttesüvegbe, majd végül Both Zoltán vadállatbefogó fogta be.

Both Zoltán a Borsnak elmondta, hogy „sosem tudjuk meg pontosan, hogy honnan érkezhetett az állat”, ami közlése szerint akár egy évig is elélnek táplálék nélkül, így hosszú utazásokat is túlélnek.

A szakértő elmondta, hogy a leggyakrabban külföldi nyaralásokról visszatérő emberek csomagjaiba bújva kerülnek Magyarországra az ilyen állatok, de bármilyen külföldről érkező csomagban is megbújhatnak. Mivel a család nem volt külföldön a közelmúltban, még az is lehet, hogy egy nemrég vásárolt trópusi virág földjével került a házba – írta a Telex.

Február végén Székesfehérváron találtak egy skorpiót, március végén pedig Budapesten, egy áruházban vásárolt eprek között. Az utóbbit szintén Both Zoltán fogta be:


Both Zoltán három éve a Reggeliben beszélt arról, hogy egyre több hívás fut be hozzá, és elmondta, hogy ennek mi lehet  azok, és azt is, hogy milyen állatokkal gyűlt meg leginkább a baja.


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: RTL Híradó

#Belföld#skorpió#érd#ház#mosogatószivacs

Címlapról ajánljuk