Belföld

Megbüntették Bayer Zsolt műsorát, amelyben Bencsik András jó hírként beszélt a melegek kivégzéséről

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 9:13

A Médiatanács 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját.

Jogsértőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a HírTV március 26-án adásba került Sajtóklub című műsorszámát, amelyben Bencsik András jó hírként tálalta, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a médiatanács állampolgári bejelentések nyomán indított eljárást a HírTV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt: a beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat.

A médiatanács az eljárás során megállapította, hogy 

a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket.

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

Nyitókép: Kallos Bea / MTI

#Belföld#bayer zsolt#melegjogok#uganda#hírtv

Címlapról ajánljuk