Belföld

A kormányközeli CÖF felnyomta a péceli óvodákat az Alapvető Jogok Biztosánál, aki eljárást is indított

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 13:18

A békemeneteket szervező CÖF szerint a gyerekek jogai sérültek amiatt, hogy az óvodák pedagógusai részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

„A CÖF-CÖKA 2022. október 21-én megkereste az Alapvető Jogok Biztosát annak kapcsán, hogy aggályosnak tekintett polgári engedetlenségi akciót tartottak a péceli önkormányzati fenntartású óvodák, melyben minden dolgozó részt vett, így a város összes óvodai nevelést végző intézménye zárva maradt” – írja az MTI által kiadott közleményében a kormányközeli szervezet.

A békemeneteket szervező CÖF a gyermekek jogainak jövőbeli hiánytalan érvényesülése érdekében vizsgálatot kért az alapjogi biztostól.

Annak a vizsgálatára kérték fel Kozma Ákost, az Alapvető Jogok Biztosát, hogy maradéktalanul megvalósultak-e a törvényben előírt kritériumok (így többek között a még elégséges szolgáltatás követelménye) a péceli óvodai munkabeszüntetés során, és amennyiben jogsértést észlel, akkor tegyen meg minden szükséges intézkedést.

Mint írják, Kozma Ákos biztos 2023. június 8-án kelt levelében arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA-t, hogy az ügyben jelenleg eljárást folytat, ennek keretében pedig megkereste az érintett intézményt fenntartó önkormányzat polgármesterét.

Nyitókép: a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenete az Alkotmány utcában 2018. március 15-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#cöf#békemenet#alapvető jogok biztosa#pécel#óvóda#Polgári engedetlenség

Címlapról ajánljuk