Belföld

A Magyar Írószövetség várakozással tekint a kormányközelivé vált Libri működésére

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 12:02

„Kiegyensúlyozottabb piaci működést” várnak attól, hogy a kormányközeli MCC lett a könyvpiac legismertebb szereplőjének csaknem kizárólagos tulajdonosa.

Mint arról beszámoltunk, a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) lett a Libri csaknem százszázalékos tulajdonosa. A tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac legismertebb szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává. 

A Magyar Írószövetség is megszólalt az ügyben, ők várakozással tekintenek a NER-es tulajdonba került Libri jövőbeli működésére:

„Hazánk legnagyobb reprezentatív írószervezetének elnöksége várakozással tekint arra a piaci változásra, amit a Libri tulajdonosváltása idézhet elő. A magyar írótársadalom elsöprő többségét képviselő 

Magyar Írószövetség úgy látja, hogy a tehetséggondozásért és a minőségi felsőoktatásért elkötelezett MCC többségi tulajdonossá válása a Libri Csoportban hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb piaci működéshez.

Az Írószövetség vezetése reméli, hogy a Libri a jövőben a független irodalmi könyvkiadók minőségi kínálatának terjesztésére nagyobb hangsúlyt fog helyezni annál, mint amit az elmúlt évtizedekben megtapasztalhattunk. Ennek érdekében a Magyar Írószövetség nyitott a párbeszédre és a szakmai együttműködésre” – írják.


Nyitókép (illusztráció): Soós Lajos / MTI

#Belföld#Libri#MCC#mathias corvinus collegium#felvásárlás#többségi tulajdon#NER#orbán balázs

Címlapról ajánljuk