Belföld

A Fidesz frakció lemondásra szólította fel a fideszes polgármestert Szekszárdon

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 18:59

Zárt ülésen tárgyalták Ács Rezső felmentését, előkerült egy ügye is: a közgyűlés szerint a hivatali autót a polgármester felesége sajátjaként használta.

Lemondásra szólította fel a fideszes Ács Rezső szekszárdi polgármestert Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője  – derült ki a Teol.hu beszámolójából.

Pénteken zárt ülésen tárgyalták újra a képviselők a május 25-én hozott döntéseket, közte Ács felmentését, amit összeférhetetlenség miatt állapítottak meg, de azt a polgármester nem fogadott. Máté Péter a követelését azzal indokolta, hogy a polgármester akadályozza a város működését.

A Teol szerint a zárt tanácskozáson Fidesz-frakcióvezető arról beszélt, hogy a hivatalt érintő korábbi vizsgálat alapján a Skoda Superb típusú polgármesteri autó használatával kapcsolatban visszaélés eshetősége vetődött fel, mivel az autót a polgármester felesége sajátjaként használta, azzal havi 3-6 ezer kilométert tett meg.

A közgyűlés korábban arra felszólította fel a polgármestert, hogy nyolc napon belül igazolja az autót szabályosan használták, ám ezt nem tette meg június 6-ig. Mindezért az önkormányzat arra kötelezte, hogy fizessen meg egy összegben 2 millió 843 ezer 744 forintot.

Az autó használatát is megtiltották, azonban ez nem lesz könnyű betartatni, mert Bomba Gábor ellenzéki frakcióvezető szerint a Skoda eltűnt a hivatal parkolójából.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere. Fotó: MTI/Sóki Tamás.

#Belföld#Ács Rezső#polgármester#szekszárd#máté péter#zárt ülés#közgyűlés

Címlapról ajánljuk