Belföld

„Le kellene köpni, aki ezt megengedi” – egy éve ihatatlan az ivóvíz Szigetváron, perre készülnek a lakók

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 21:09

Egy állami beruházás során történt rendszerfejlesztésnél mehetett félre valami.

„Nem bicskanyitogató, hanem le kellene köpni, aki ezt megengedi” – így jellemezte a helyi vízhelyzetet egy szigetvári lakos az ATV-nek. A város nyugati felében egy nagyjából egy éve, egy állami beruházás során történt rendszerfejlesztés óta ihatatlan az ivóvíz, a problémával nagyjából ötezer lakosnak kell szembenéznie.

Egy helyi azt mondta, hogy 11 hónapja lajtoskocsiból viszi haza az ivóvizet, mert az otthoni ihatatlan. A terv az állami beruházásnál az volt, hogy az ivóvíz európai minőségű lesz, de valami félrement. „Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ezt lehet mondani az ivóvízre. Nagyon rossz színe van, minden sárga lesz tőle” – mondta Bencsik Istvánné helyi lakos.

Pogács Anna önkormányzati képviselő pedig arról beszélt: „Vannak kezdeményezések, hogy esetleg pertársaságot hoznánk létre és más módon is kifejeznénk elégedetlenségünket. Mindenki elsősorban a városra vár”.

Szigetvár polgármestere, Vass Péter arról beszélt: „Az én asztalra csapásom addig terjedhet, amihez jogosítványom van”. A városban ráadásul 690 család csak minden másnap vételezhet vizet, ugyanis csupán akkor jár a tartályautó. A csapvíz akcióban alább látható:

Nyitókép: Facebook

#Belföld#szigetvár#ivóvíz#mocsok#per#csapvíz

Címlapról ajánljuk