Belföld

Meghátrált a Belügyminisztérium, mégsem vonnak össze két budapesti iskolát

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 18:38

A javaslatot a beiratkozási időszak kellős közepén lebegtették be, ami váratlanul érte a tanárokat, diákokat és a szülőket is. Az érintettek folytatott egyeztetések után a köznevelési államtitkár úgy döntött, hogy idén mégsem kerül sor az átszervezésre.

A szülők, a tanárok és a képviselő-testület tiltakozása után meggondolta magát Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, a korábbi tervekkel ellentétben nem vonnak össze két XIII. kerületi általános iskolát – értesült a hvg.hu.

A lap felidézte, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ nemrégiben azt tervezgette, hogy összevonja a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát és a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolát. A döntést a spontán szegregációra és a jobb oktatás biztosítására hivatkozva hozták volna meg. Mint írják, 

a javaslatot a beiratkozási időszak kellős közepén lebegtették be, ami váratlanul érte az érintetteket.

A lap érdeklődésére a Belügyminisztérium közölte, hogy az átszervezési javaslatról a tankerület egyeztetett az önkormányzattal, a pedagógusokkal, a szülőkkel és a diákokkal is, de a válaszuk szerint a Belügyminisztérium és a kerület polgármestere megvitatta a kérdést.

A köznevelési államtitkár ezután döntött arról, hogy idén mégsem kerül sor az átszervezésre.

A lap ugyanakkor megjegyzi, a tárca válaszából nem derül ki, hogy a jövőben asztalra kerülhet-e újból a javaslat. A döntésről csütörtök délután a kerület önkormányzata is beszámolt a Facebookon.

Nyitókép: A Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola épülete, a Dózsa György úton. Róka László / MTVA / Bizományosi

#Belföld#belügyminisztérium#budapesti#általános iskola#összevonás#maruzsa zoltán

Címlapról ajánljuk