Belföld

Pénteken a tüntetők két órára lezárják az M0-ás autóút Budakalászra vezető lehajtóját

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 18:58

A helyi közlekedési gondokra akarják felhívni a figyelmet.

Péntek délután két órára lezárja az M0-s autóút Budakalászra vezető lehajtóját a 2011 Egyesület, adták hírül közleményükben. A szervezet célja, hogy felhívják a figyelmet a település és környékének közlekedési gondjaira, valamint arra, hogy szükséges az M0-as autóút folytatása.

Azt írják: „Az M0 autóút 10. sz. főútig történő meghosszabbítása sokáig élvezte a Kormány támogatását. A legfrissebb fejlemények azonban aggasztóak. Most, amikor a tervezési munka indításához konkrét cselekvésre lenne szükség, eddig nem látott kételyek kerülnek elő. Néhány nappal a határidő előtt nem maradt más eszközünk, minthogy demonstrációt szervezzünk az M0 folytatásáért”.

A helyiek szerint a környék települései fuldoklanak az átmenő forgalomtól. A helyzet megoldásáról már sokakkal tárgyaltak, ám nem haladt az autóút meghosszabbítása. Megjegyzik, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter is a napokban a nyomvonal újragondolását és a beruházás szükségességét feszegette.

„Nincs szükség tíz- vagy százmilliárdokra, hiszen csupán a tervekről beszélünk, a jelentős költségigény leghamarabb öt év múlva jelentkezne. Mostanra elfogytak az érveink, ezért június 9-én pénteken, 15 órától 17 óráig, a Megyeri híd után (a turbó körforgalom előtt), a Budakalász-Szentendre felé kanyarodó forgalmi sáv lezárásával figyelemfelhívó demonstrációt szervezünk” – írják. A demonstrációt a rendőrség biztosítja.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#budakalász#tüntetés#m0#autóút#lezárás

Címlapról ajánljuk