Hadházy: Várkonyi Andrea szerzett egy balatonparti luxusapartmant, és nem is akárkitőlA korábban 300 millióért árult ingatlant a sógora, Mészáros János adta el az egykori tévébemondónak.
Belföld

Hadházy: Várkonyi Andrea szerzett egy balatonparti luxusapartmant, és nem is akárkitől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 8. 11:38

A korábban 300 millióért árult ingatlant a sógora, Mészáros János adta el az egykori tévébemondónak.

Balatonfüreden szerzett luxuslakást Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége, közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője. A poszt szerint az egykori tévébemondó egy a parttól egy laza kőhajításra lévő, nemrég épült, luxusapartmanokból álló ház legfelső emeletén lett ingatlantulajdonos.

A lakásügylet két érdekes részlete:

  • a legfölső szinten lévő penthouse jellegű lakást korábban 300 millióért árulták,
  • a lakás korábbi tulajdonosa pedig nem más, mint Várkonyi Andrea sógora, azaz Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János.

Hadházy úgy tudja, hogy a szóban forgó lakást még 2020-ban vette meg a beruházó cégtől Mészáros János.

Azt, hogy a Koloska vitorlás- és jachtkikötő tőszomszédságában lévő lakást Mészáros János eladta vagy odaajándékozta Várkonyi Andreának, nem tudni.


Hadházy Ákos szerint az ügy komolyabb része, hogy csendben módosították az ingatlanok tulajdoni lapok lekérdezésének lehetőségeit:

Eddig az ügyvédeken kívül is bárki bármilyen ingatlan tulajdoni lap másolatát lekérhette, igaz, évente csak kettő volt ingyen, a többi ára épp most emelkedett duplájára. Így lehetőség volt pl. lebuktatni Orbán Ráhel jobbkezének épülő balatonhenyei kiskastélyát és az urak, hölgyek számos egyéb szerzeményét.

Mint az Hadházy Ákos posztjából kiderül, 2024 elejétől, aki lekér egy tulajdoni lapot, magának is meg kell adnia a személyes adatait, és közölnie kell, hogy milyen célból szeretné megismerni az ingatlan tulajdonosi adatait. Ráadásul a tulajdonos címe és anyjának neve ettől függetlenül a továbbiakban nem lesz megismerhető, így a beazonosítása is nehezebb lesz, mondjuk egy oknyomozó újságíró számára. 


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#hadházy ákos#várkonyi andrea#mészáros lőrinc#mészáros jános#balatonfüred#luxuslakás#apartman#nyaraló

Címlapról ajánljuk