Belföld

A huszárokat is elérte a honvédelmi reform, mutatjuk a terveket

rtl.hurtl.hu

2023. június 7. 14:41

Átalakítják a Honvédségnél a díszelgési feladatokat ellátó alakulatokat. Mellé azt is tisztázzák, hogy milyen pótlékok járnak a fokozott igénybevételért.

Utolérte a honvédelmi reform a huszárokat is, átalakítanák a Magyar Honvédség díszelgési feladatait ellátó szervezeteket – derült ki a 24.hu cikkéből.

A társadalmi egyeztetésre kínált tervek szerint a MH BHD 32. NHD gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály kiválik az MH BHD 32. Testőrezredből, ugyanakkor nem mennek messzire, mert maradnak a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) kebelén.

A dokumentumból kiderült, hogy a szervezeti változás miatt indokolt a huszárokra vonatkozó munkaköri követelmények, a rendszeresíthető beosztások, illetve ehhez kapcsolódóan a fokozott igénybevételi pótlékra vonatkozó jogosultság megjelenítése. Azt is konkretizálnák, hogy az állami protokolláris és díszelgési feladatokat ellátók (koronaőrség, palotaőrség, huszárok) és más honvédségi szervezetnél díszelgők a fokozott igénybevételért milyen pótlékra jogosultak.

Az intézkedés 467 főt érint, de a hatásvizsgálati lap szerint ez a jövőben változhat, mert a fenti változtatások hozzájárulhatnak a foglalkoztatás növeléséhez.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület „kishuszártoborzó” rendezvényén Szombathelyen 2023. március 15-én. Fotó: MTI/Katona Tibor.

#Belföld#huszár#magyar honvédség#díszelgő#protokoll#koronaőrség#palotaőrség

Címlapról ajánljuk