Belföld

Novák Katalin saját alapítványt hozott létre a hagyományos családmodell népszerűsítésére

rtl.hurtl.hu

2023. június 6. 15:01

A köztársasági elnök alapítványa többek közt a hagyományos családmodell védelmét, a családi értékek népszerűsítését és a gyermeknevelés ösztönzését tűzte ki célul. A Sándor-palota szerint a feladatokhoz illeszkedő, takarékos és hatékony szervezetként fog működni, költségvetési támogatásokat egyelőre nem említenek. 

Novák Katalin köztársasági elnök egyszemélyes alapítványt hozott létre, amely a hagyományos családmodellt szeretné népszerűsíteni – írja a 24.hu.

A lap információi szerint a Szegedi Törvényszék már nyilvántartásba is vette a Családpárti Alapítvány nevű szerveztet. A köztársasági elnök alapítványának főbb célkitűzései a következők:

  • a hagyományos családmodell, a családi értékek védelme és népszerűsítése, a családi élethez szükséges ismeretek terjesztése,
  • a gyermeknevelés ösztönzése és támogatása,
  • a házasság mint egy nő és egy férfi között önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség népszerűsítése,

Mint írják, Novák alapítványának egyéb tevékenységei is lehetnek, foglalkozhat többek közt „a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, külpolitikai gondolkodás támogatásával vagy Magyarország szépségeinek bemutatásával is.”

A lap érdeklődött a köztársasági elnök hivatalánál is azzal kapcsolatban, hogy milyen forrásokból finanszírozzak majd a szervezetet. A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága közölte:

változatos forrásokból gazdálkodnak majd, ami lehet az alapítványhoz csatlakozók vagyonrendelése, magánszemélyek vagy jogi személyek támogatása, illetve pályázati forrás is.

Hozzátették, a feladatokhoz illeszkedő, takarékos és hatékony szervezetként fog működni. A felsorolásban nem említik a költségvetési forrásokat, pedig például Áder János volt köztársági elnök saját alapítványa (Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány) korábban milliárdos kormányzati támogatásokban részesült.

Elnök asszonynak az a célja, hogy a Családpárti Alapítvány hosszú távon valósítsa meg támogató tevékenységét… lépésről lépésre, évről évre többet segíthet majd a családoknak, tehetséges fiataloknak

– közölte a Sándor-palota.

Nyitókép: Balázs Attila / MTI

#Belföld#novák katalin#alapítvány#család#védelem#sándor-palota

Címlapról ajánljuk