Belföld

A Belügyminisztérium előtt tüntettek tanáraikért a diákok

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 18:46

A tüntetők az Oktogontól vonultak Pintér Sándor minisztériuma elé. 

Téged is elkeserít a tanárokkal szembeni elnyomás? Zavar a tanárok számának folyamatos csökkenése? Szeretnél tenni azért, hogy ez megváltozzon? Csatlakozz az eseményhez! Most egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük

– írta eseményéhez az ADOM Diákmozgalom, amely hétfőre szervezett tüntetést Budapesten. 

A tüntetők gyülekezési helyszíne az Oktogonon volt, onnan indultak tovább néhány százan a Belügyminisztérium elé. 

  • Szabad ország, szabad oktatás!
  • Nincs tanár, nincs jövő!
  • Fizessétek ki a tanárainkat!
  • Státusztörvény – bosszútörvény!

– kiabálták időnként a vonuló diákok. És mivel a mostani demonstrációt pedagógusnap alkalmából szervezték, új jelszó is bejött: „ünnepeljük meg a tanárainkat”.

Az elkerített Belügyminisztérium előtt felszólalt többek között a PDSZ, az ADOM Diákmozgalom és a Magyar Anyák egy képviselője is. 

Hangsúlyozták, hogy hétfőn nem kordont bontani érkeztek, hanem ünnepelni a pedagógusokat. 

Pál Alexandra a PDSZ-től arról beszélt, hogy másfél éve semmibe veszi őket a kormány, fenyegetik, kirúgják őket, most pedig a státusztörvénnyel még nagyobb nyomorba akarják taszítani őket. 

A beszédek után felmondott és kirúgott pedagógusok álltak a színpadra, a tüntetők pedig egy-egy szál virágot nyújtottak nekik át. 

Utoljára négy nappal ezelőtt tüntettek az oktatásért a szimpatizánsok, akkor is a Belügyminisztérium épületénél gyűlt össze a tömeg. A demonstráció hivatalos vége után pár százan a Karmelitához vonultak volna, azonban a rendőrök útjukat állták. 

Nyitókép: Zalavári Noémi/RTL

#Belföld#tüntetés#oktatás#demonstráció#ADOM diákmozgalom#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk