Belföld

Karácsony Gergely feljelentést tesz, mert szerinte hamis tanúzással akarták lecsukatni

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 19:45

„Emlékeztek még a Városháza-ügynek nevezett kamura?” – kérdi a főpolgármester, aki szerint a hatalom eltanulta orosz gazdáitól, hogy bizonyítékokat hamisítson, csak „még ebben is bénák”.

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, jelentette be Facebook-oldalán. Arról írt, hogy az úgynevezett „Városháza-ügy” kapcsán akarták őt és Kiss Ambrus alpolgármestert hamis tanúzással lecsukatni.

A főpolgármester a HVG hétvégi cikkére hivatkozik, amely az ügy nyomozati adatait szemlézte. Karácsony szerint 

van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet „le tudják csukatni”, vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk.


„Ne legyen kétségünk: a hatalom eltanulta orosz gazdáitól, hogy bizonyítékokat konstruáljon és hamisítson, csak még ebben is bénák” – tette hozzá .

Szerinte az ellene indított kampány orosz érdekeket is kiszolgálhatott, és figyelmeztetett arra is, hogy ha a hamarosan kezdődő kampányidőszakban hasonló ügyek robbannak ki, akkor valószínű, hogy ismét ők lesznek a háttérben.

„De addig is feljelentést teszek hivatali visszaélés gyanúja miatt a hazugság felelőseinek felkutatása és felelősségre vonása érdekében. Tartozunk a hazug módon megvádolt embereknek, és még inkább tartozunk azoknak, akiket a fideszes propagandahadjárat megpróbált becsapni, félrevezetni, manipulálni” – zárta posztját a főpolgármester.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#karácsony gergely#városháza#feljelentés#hamis tanúzás#Kiss Ambrus#fidesz

Címlapról ajánljuk