Belföld

Pottyondy Edina a Suhajda Szilárd halálát kommentelőkről: Mindenki elkezdett érteni a hegymászáshoz egy olyan országban, ahol egy 1000 méteres domb a legmagasabb pont

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 7:44

Szerinte ha a hegymászó feljutott volna és épségben hazaér, akkor a most őt bírálók is magukénak érezték volna a sikerét, és hősként hordozták volna körbe.

„A kommentelés nagy felelősséggel járó, komoly és szakrális dolog. Vegyük például Suhajda Szilárd esetét, felment a világ legmagasabb hegyére és nem jött le, ezek a tények. Mit tudunk még? Meghalt egy ember és a családja most gyászolja” – mondta az Index szerint Youtube-videójában Pottyondy Edina, aki szerint kommentelők százezrei foglaltak állást a hegymászó története miatt.

Mindenki elkezdett a hegymászáshoz érteni egy olyan országban, ahol egy 1000 méteres domb a legmagasabb pont, és ahol a 235 méteres városi púpot Gellért-hegynek hívjuk

– fogalmazott a videóban Pottyondy Edina, aki szerint maga Suhajda Szilárd sem gondolta, hogy ő nagyszerűbb lenne mint az átlag, csupán jó akart lenni abban, amit csinál. „A legjobb hegymászó akart lenni” – tette hozzá. Úgy látja, hogy ha a hegymászó feljutott volna és épségben hazaér, akkor a most őt bírálók is magukénak érezték volna a sikerét, és hősként hordozták volna körbe.


Suhajda Szilárd a Mount Everesen vesztette életét. Budán a Szemlő-hegyi-barlang felett, a nem hazai földön nyugvó hegymászók és barlangászok tiszteletére létrehozott emlékhelyen tartották csendes búcsúztatását:


Nyitókép: Pottyondy Edina / YouTube

#Belföld#pottyondy edina#suhajda szilárd#kommentelők

Címlapról ajánljuk